10 Hour First Responder Challenge 

Beperkt aantal tickets beschikbaar!

Ik doe mee!

10Hour First Responder Challenge

Beperkt aantal tickets beschikbaar!

Ik doe mee!

20+

Jaar ervaring

50+

Tevreden deelnemers

100%

Veilig

10 uur lang fysiek & mentaal worden uitgedaagd door een team van Special Forces medics!

In de huidige maatschappij is het belangrijk dat we af en toe op verschillende vlakken worden uitgedaagd. Waarom? Om meer weerbaar, zelfredzaam en sterker te worden. Om als mens te groeien en een Warrior Mindset te ontwikkelen, zodat je meer zelfvertrouwen krijgt, actie durft te ondernemen en de leiding kan nemen in dagelijkse, maar ook tijdens moeilijke (nood)situaties.

De 10Hour First Responder Challenge is een unieke ervaring in Nederland, waarbij je zowel sterker in je schoenen komt te staan, maar ook levensreddende skills leert en deze toe te passen in de praktijk, onder uitdagende omstandigheden, zoals gesimuleerde noodsituaties.

Beschikbare data:

- Zaterdag 8 juni 2024

- Zaterdag 14 september 2024

Het team

Ons team bestaat uit allemaal (oud) Special Forces medics die hun kennis & ervaring onder de meest complexe situaties hebben moeten toepassen, maar ook nog steeds tot op de dag vandaag, personen trainen om meer weerbaar, zelfredzaam en sterker te worden en daarbij ze ook nog eens “skills for life” aanleren, levensreddende vaardigheden en deze toe te passen tijdens diverse, soms moeilijke omstandigheden. 

Het programma


We hebben met al onze kennis, expertise, specialismen en creativiteit een zeer uitdagend, verrassend en uniek trainingsprogramma samengesteld, die uniek in Nederland is. Dit programma zit bomvol lichamelijke en geestelijke uitdagingen, gesimuleerde noodsituaties, met als doel jou als mens te laten groeien én je daadkrachtige First Responder maken, die in staat is doortastend op te treden in diverse situaties. Bij aankomst word je vrijwel direct mentaal en lichamelijk getest, daarnaast zul je een aantal (medische) handelingen moeten laten zien die je hebt geleerd in de online Medical First Responder cursus. 

Hoe lang dit duurt? Je merkt het vanzelf :)


Hierna volgt er een after action review (AAR), geven we je feedback en praktische tools die je direct kunt toepassen in de volgende opdrachten. In deze tijd zul je ook tijd hebben om even te herstellen. We gaan hierna door met een aantal instructieve, maar interactieve, lessen waarbij we opgedane (medische) kennis en vaardigheden verder fine-tunen. 


Practice makes perfect.

Het programma hierna bestaat uit een diverse scenario’s en gesimuleerde noodsituaties, waarbij je stress zult ervaren, je wordt volledig uit je comfortzone gehaald, je zult moeten samenwerken en je zult levens moeten gaan redden. We sluiten dit gedeelte af met het zwaarste onderdeel, waarbij we een aantal slachtoffers over een bepaalde afstand moeten verplaatsen, terwijl deze ook in leven moeten worden gehouden. Een ding is zeker: dit wordt niet makkelijk. Natuurlijk is er tussendoor ook ruimte voor korte, krachtige workshops en inspirerende verhalen van ons team! Nadat we aan het einde zijn gekomen van het programma, is het tijd voor een individuele eindevaluatie, waarin we 1-op-1 je feedback meegeven en actiepunten om aan te werken. Natuurlijk ontvang je van ons het 10HR First Responder Challenge certificaat!


We bieden twee soorten tickets aan: het Combat Life Saver (CLS) ticket is het basis ticket voor deelname. Het Special Forces (SF) Medic ticket is speciaal voor personen die het maximale uit deze training willen halen. Je krijgt o.a. individuele calls met Derek en je wordt gecoacht op je leidinggevende vaardigheden.

Combat Life Saver ticket

600,-
397,-
Beperkt aantal tickets beschikbaar!
 • Levenslang toegang tot onze Wees Voorbereid online community
 • Levenslang toegang tot de Medical First Responder online cursus t.w.v. 197 euro
 • MARCH protocol
 • Warrior Mindset workshop
 • Omgaan met extreme stress
 • Individuele coaching 
 • Certificaat
 • Betaling in termijnen mogelijk
 1. 1-op-1 voorbereidingscall
 2. 1-op-1 after action review (AAR) call
 3. Leiderschapscoaching
 4. Lead Medic ervaring 
Meest populair

Special Forces Medic ticket

800,-
497,-
Beperkt aantal tickets beschikbaar!
 • Levenslang toegang tot onze Wees Voorbereid online community
 • Levenslang toegang tot de Medical First Responder online cursus t.w.v. 197 euro
 • MARCH protocol
 • Warrior Mindset workshop
 • Omgaan met extreme stress
 • Individuele coaching
 • Certificaat
 • Betaling in termijnen mogelijk
 • 1-op-1 voorbereidingscall met Derek
 • 1-op-1 after action review (AAR) call
 • Leiderschapscoaching
 • Lead Medic ervaring

Ticket geclaimd en nu?Als je je hebt ingeschreven, ontvang je direct een bevestiging van de deelname. Verder ontvang je inloggegevens voor onze Wees Voorbereid community en de Medical First Responder online cursus.

In de community kun je de meeste gestelde vragen terugvinden, je kunt jouw vragen stellen aan ons team en je treft er informatie aan hoe je je het beste kunt voorbereiden op je deelname.

Lees hier ervaringen van anderen

"Vandaag deze supertoffe challenge kunnen volgen! Wat heb ik hiervan genoten! Bij mijn vragen ter voorbereiding voorafgaand aan deze dag ben ik al goed op weg geholpen en ook tijdens de challenge vandaag was er alle ruimte om vragen te stellen en te leren. De fysieke uitdaging en de oefeningen om je in een stressvolle situatie staande te houden vond ik erg waardevol. Het was allemaal goed georganiseerd en ik heb een geweldige dag gehad; een absolute aanrader!"

Joost

"Professionele organisatie met uitzonderlijke ervaring op tactische geneeskunde, individuele begeleiding op maat. Je bent niet meer dezelfde persoon na de 10HR challenge."

Begüm

"Een van de meest betrokken en impactvolle ervaringen die je de rest van je leven kunt hebben. Schrijf je in voor de uitdaging van 10 uur en leer meer over levens redden, stressvolle situaties en jezelf."

Lucas

"De 10 hour first responder challenge is het meer dan waard. Uitdagend, leerzaam en confronterend. Wil jij ook weten wat te doen als first responder bij een noodgeval? Schrijf je in en kom erachter!"

Jelle

"Super georganiseerd en een enorm professioneel team. Je gaat hier zoals belooft groeien en uit je comfortzone"

Niek

"Wist niet wat te verwachten.....maar je wordt echt aan de tand gevoeld vooral in noodsituaties. Je kennisniveau op medisch- en tactisch gebied worden snel en effectief naar een hoger niveau getild. En deze nieuwe skills worden getoetst waar je ze niet verwacht.....Goede ondersteuning en instructeurs. Echt een aanrader! Dank!

Ralf

Wat vragen we van jou?


 • Je bent mentaal en fysiek in goede gezondheid
 • Je hebt de Medical First Responder online cursus gevolgd
 • Je kunt minimaal 3 kilometer hardlopen achter elkaar (neem bij twijfel contact op)
 • Je kunt samenwerken met anderen, je bent een teamspeler
 • Je kunt doorzetten en bent klaar voor een uitdaging

Heb je nog vragen over je deelname,
neem dan nu contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Ik twijfel of ik mee kan doen vanwege mijn lichamelijke gezondheid of door een (oude) blessure.

Het is belangrijk dat je lichamelijk en geestelijk gezond aan de 10Hour First Responder Challenge kunt deelnemen. Heb je hier twijfels over, raadpleeg dan als eerste altijd je eigen huisarts. Daarnaast kan je bij specifieke vragen ook altijd contact met ons opnemen. Heb je momenteel (bij fysieke inspanning) pijn/druk op de borst? Ben je bekend met hart- en vaatziekten en mag je alleen inspannen op basis van een huisarts? Gebruik je bepaalde medicatie t.b.v je bloeddruk of je hart? Heb je een andere medische aandoening waarbij je beperkt bent in je lichamelijke activiteiten? Indien je 1 of meerdere van deze vragen met JA moet beantwoorden, neem dan eerst contact op met je huisarts of het verantwoord is om deel te nemen aan deze training.  

Wat is het verschil tussen de twee tickets?

We bieden twee verschillende tickets aan: de Combat Life Saver (CLS) en de Special Forces (SF) medic tickets. Het verschil zit hem in dat de SF Medic meer persoonlijke aandacht krijgt, zo krijg je een persoonlijke 1-op-1 voorbereidingscall met Derek, een After Action Review (AAR) accountability call na de training, je krijgt meer intensieve begeleiding tijdens de training op het gebied van leiderschap en je gaat dus ook, onder leiding van ons team, de leiding krijgen over de gehele groep tijdens verschillende opdrachten en scenario's, waar je o.a. leert leiding te geven onder druk. 

Kan ik een refund krijgen?

We raden aan om eventueel een annuleringsverzekering af te sluiten voor deze training. Op deze wijze zou je (een deel van) de kosten kunnen terugkrijgen vanwege bv. een blessure. Omdat we al kosten hebben gemaakt m.b.t. locaties en afspraken met externe partijen, is het niet mogelijk om een refund te krijgen. Ook het verplaatsen is niet mogelijk i.v.m. eerder opgegeven redenen. 

Welke eisen worden er gesteld om mee te doen?

Het is belangrijk dat je de volledige online cursus, de Medical First Responder, hebt doorlopen voor je start met de 10Hour First Responder Challenge. We gaan namelijk o.a. het MARCH protocol in de praktijk toepassen. Daarnaast verwachten we dat je enkele kilometers met een rugzak van 10kg kunt lopen en dat je 3 kilometer kunt hardlopen. Verder raden we je aan om lichaamsoefeningen zoals push-ups, sit-ups en squats te beoefenen. Je ontvangt per email hier ook meer informatie over. Verder kan je altijd alle informatie terug vinden in onze Wees Voorbereid online community. 

Kan ik de 10Hour First Responder Challenge exclusief boeken voor mijn bedrijf, organisatie of instelling als bijvoorbeeld teamuitje of leiderschapstraining?

Uiteraard kan dit! Neem met ons contact op en we bespreken de mogelijkheden. 

Voor wie is deze training?

Voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen! Iedereen vanaf ca. 16 jaar is welkom, mits je aan de gestelde eisen zoals hierboven voldoet. We zorgen te allen tijde voor een veilige leeromgeving, waarin je lichamelijk en geestelijk wordt uitgedaagd op basis van Special Forces medics training.