“Wil jij niet in paniek raken in een noodsituatie en genoeg  zelfvertrouwen krijgen om levensreddend te kunnen handelen?” 


“De meest complete cursus om jou medisch te leren handelen, onder alle omstandigheden, gebaseerd op al mijn kennis, vaardigheden en lessons learned als Special Forces medic bij Defensie” 
Ik doe mee!

20+

Jaar ervaring

400+

Tevreden klanten

100%

Garantie

Waarom deze cursus? Je leert daadkrachtig, zelfverzekerd en doortastend levensreddend te handelen in een noodsituatie. Daarbij leer je hoe je niet in paniek raakt, hoe je omgaat met (extreme) stress en het beste kunt presteren onder druk. 

Dit zijn ‘skills for life’, die je leven positief zullen veranderen. Veel van deze praktische tips&tools zijn evidence based en zullen je zelfvertrouwen een enorme boost geven. Jij weet aan het einde van de cursus wat je wél moet doen, daar waar andere een stap terugdoen, durf jij actie te ondernemen.  

Uit onderzoek blijkt dat de kans nagenoeg 100% is dat je één of meerdere keren in je leven wordt geconfronteerd met een levensbedreigende situatie van een bekende (dierbare, familie, et cetera) waarbij er direct medisch moet worden gehandeld. Op zo’n moment is het essentieel en letterlijk van levensbelang om te weten wat je moet doen, ook nog voordat hulpdiensten ter plaatse zijn. 


“Je bent je eigen First Responder, weet wat je moet doen!” 

Medical First Responder

Door het volgen van deze online cursus zorg je voor: 

Bescherming en Veiligheid

Voor jou en degenen van wie je het meeste houdt. Wetende dat jij kan en durft te handelen bij een levensbedreigende situatie waarbij er (medisch) moet worden gehandeld.

Peace of Mind

Als je er alles aan hebt gedaan om je zo goed mogelijk voor te bereiden, waarbij de kans op overleving zo groot mogelijk is, zorgt dit voor rust en meer weerbaarheid.


Zelfvertrouwen Voor Het Leven

Neem nieuwe kennis tot je en leer nieuwe vaardigheden, waar je de rest van je leven iets aan hebt. Het zal je meer zelfvertrouwen geven om daadkrachtig te kunnen handelen in noodsituaties, klein of groot. 

Wat ga je onder andere leren in deze cursus? Kijk deze video!

Medical First Responder


“Derek heeft ruim 16 jaar als leidinggevende, Special Forces (SF) medic en Medewerker Bijzondere Opdrachten bij Defensie gewerkt. Hij is hierbij meermaals uitgezonden geweest naar het buitenland. Als SF medic is hij opgeleid om een slachtoffer, of slachtoffers, voor langere tijd te stabiliseren en in leven te houden onder stress, met beperkte middelen en uitrusting, bij dag en nacht en tijdens moeilijke omstandigheden.  Hierna is hij jarenlang als Crisis & Security Consultant werkzaam geweest voor diverse multinationals & hulporganisaties (NGO’s) in binnen- en buitenland. Tegenwoordig deelt hij zijn opgedane kennis&vaardigheden, lessons learned en al zijn tips&tools om mensen beter voor te bereiden op noodsituaties zoals een incident of ramp. 


Veruit de meest complete, bewezen en no-nonsense cursus, specifiek ontwikkeld om jou zelfverzekerd medisch te leren handelen, tijdens welke situatie dan ook. 

Ik neem je aan de hand mee tijdens elke stap, terwijl we door de overzichtelijke modules gaan. Heb je vragen? Dan beantwoord ik deze persoonlijk in onze online community.


NB. Cursus wordt constant aangevuld met nieuwe modules 

Voor wie is deze cursus?  • Je hebt nog nooit een medische training of opleiding gedaan. Leer alle essentiële informatie, in een overzichtelijke volgorde, op jouw eigen tempo, omdat je wil weten hoe je het leven kan redden van een dierbare als dat nodig mocht zijn. 
 • Ook als je al een EHBO-cursus hebt gedaan of andere medische opleidingen, in deze cursus leer je gegarandeerd nieuwe zaken die je een nóg betere First Responder maken
 •  Je bent motorrijder, je kampeert veel, neemt deel aan outdoor activiteiten, je woont afgelegen of je bent veel op het water. Dan loop je een hoger risico op letsel of dat het langer duurt voordat hulpdiensten ter plaatse zijn.
 • Als je je beter wilt voorbereiden, omdat je ambitie hebt om te solliciteren bij Defensie, de Nationale Politie of andere geüniformeerde beroepen. Je leert namelijk nieuwe, tactisch medische skills uit mijn eigen achtergrond, waardoor je een streepje voor hebt tijdens het selectieproces en de opleiding!
 • Als je veel reist en soms voor langere tijd in het buitenland verblijft, waar het medische zorgsysteem soms niet is zoals in Nederland of België en/of waar de veiligheidsrisico’s groter zijn

Tijdelijke aanbieding

MEEST GEKOZEN

Advanced

247,-

147,-
Eenmalig
 • Het MARCH protocol - Je leert hoe je het basis MARCH protocol kunt toepassen, een bewezen stappenplan, gebruikt door alle hulpdiensten en Defensie, om een slachtoffer te behandelen. 
 • Wat is een Individual First Aid Kit (IFAK)? -  Je leert werken met een IFAK (een medische tas) en hoe je alle artikelen uit een IFAK kunt toepassen, zoals een tourniquet. 
 • Hoe werkt je lichaam?  -  Leer aan de hand van korte, duidelijke video’s hoe het lichaam werkt. 
 • Wat doe je ná het MARCH protocol? - Aan de hand van de afkorting PAWS leer je wat je moet doen nadat je hebt MARCH protocol hebt afgerond.
 • Noodverplaatsing Technieken -  Je leert hoe je iemand over een korte afstand, veilig & snel kan verplaatsen.
 • Tactical Emergency Casualty Care (TECC) Welke beslissingen moet je maken als een situatie nog niet (helemaal) veilig is, denk aan een brandend huis, of een verkeersongeval? Leer wanneer het veilig genoeg is om medisch te handelen.
 • Reanimatie & AED voor volwassenen - Hoe moet je reanimeren en een AED moet gebruiken bij volwassenen en wat doe je als iemand dreigt te stikken? 
 • Kinderreanimatie & AED - Hoe voorkom je verstikking bij een kind? Hoe reanimeer je een kind of baby? Hoe pas je een AED toe bij een kind? Je leert het in deze module. 
 • Basis medische zorg - Wat doe je bij andere, niet-levensbedreigende zaken zoals diarree, hoofdpijn en een kneuzing? 
 • Remote & survival medicine -  Ben je veel outdoor, kampeer je veel of reis je regelmatig? In deze module leer je waar je op moet letten als je meer afgelegen bent of wanneer je niet toegang hebt tot het medische zorgstelsel in Nederland.
 • BONUS: Omgaan met extreme stress -  Hoe reageert het lichaam op (extreme) stress en hoe voorkom je dat je niet in paniek raakt? Je leert alles over stressreacties en belangrijker nog, hoe je stress direct, vandaag nog, kan verlagen aan de hand van diverse praktische tools die o.a. worden toegepast binnen de Special Forces van Defensie (o.a. ademhalingstechnieken).
 • Meer dan 80 video's aan content!
 • Exclusief toegang tot alle BONUS modules. 
 • Levenslang toegang tot de volledige cursus (incl. alle updates) én de online community voor al je vragen.
 • 24/7 te volgen op je smartphone, tablet of laptop, op je eigen tempo.
 • Betaling in termijnen mogelijk.

Basic

97,-
47,-
Eenmalig
 • Het MARCH protocol - Je leert hoe je het basis MARCH protocol kunt toepassen, een bewezen stappenplan, gebruikt door alle hulpdiensten en Defensie, om een slachtoffer te behandelen. 
 • Wat is een Individual First Aid Kit (IFAK)? Je leert werken met een IFAK (een medische tas) en hoe je alle artikelen uit een IFAK kunt toepassen, zoals een tourniquet. 
 • Levenslang toegang tot de cursus én de online community voor al je vragen. 
 • 24/7 te volgen op je smartphone, tablet of laptop., op je eigen tempo.

100% tevredenheidsgarantie 

Nog niet zeker? Geen probleem, je kan ook eerst even kijken of het iets voor jou is. Met de  Wees Voorbereid garantie kan je 14 dagen kijken of het iets voor jou is. Is het toch niet  helemaal wat je ervan had verwacht? Krijg jij je complete aankoopbedrag terug! Je loopt dus  geen enkel risico.

Lees hier ervaringen van anderen

“Praktische en duidelijke informatie in een overzichtelijke cursus, gegeven door iemand met ruime relevante ervaring. De Medical First Responder cursus geeft een goede basis om levensreddend op te treden voordat ambulance diensten er zijn, ook in buitengebied. Voor mij als arts was een deel al bekend, maar het leren handelen met beperkte middelen in een andere omgeving dan een ziekenhuis is een waardevolle aanvulling op mijn 'skill set'. 

Lennart B.

“Super cursus, echt een aanrader voor iedereen, ongeacht wel niveau!"

Tim F.

“Informatieve, overzichtelijke en motiverende cursus, waarbij je gemakkelijk door de modules heen gaat. Duidelijke instructie / simulatie video's afgewisseld met uitleg door Derek in presentaties. Een must-do cursus!"

Thomas Y.

FAQ

Hoeveel kost de cursus?

De volledige (Advanced) cursus kost 147 euro, eenmalig. Hierna heb je levenslang toegang tot de volledige cursus, inclusief alle exclusieve content, bonus modules en de online community waar je al je vragen kunt stellen. Daarnaast zullen we constant nieuwe video's en modules blijven toevoegen, De basis (Basic) cursus kost eenmaling 47 euro. 

Is deze cursus voor iedereen? 

Ja zeker, voor iedereen. Ook al heb je nog nooit een medische training of opleiding gedaan, ik begin in deze online cursus vanaf 0. Heb je wel een EHBO diploma, ben je verpleegkundige of arts, of heb je een andere medische opleiding of training genoten? Ik beloof je dat ook jij nieuwe zaken gaat leren in deze cursus!

Kan ik een refund krijgen?

Zeker, we hebben een niet goed, geld terug garantie, binnen 14 dagen na aanvang van de cursus. 

Wanneer kan ik starten met de cursus?

Na aankoop ontvang je direct inloggegevens voor de cursus. Je kunt deze dan volledig online, 24 /7 dagen per dag volgen in je eigen tempo, waar ook ter wereld, op je smartphone, tablet of laptop.

Kan Wees Voorbereid maatwerk leveren?

Voor bedrijven, instellingen en organisaties is het mogelijk dat wij aparte online cursussen samenstellen, dit is maatwerk. Daarnaast is er de mogelijkheid om de online cursus te combineren met "offline" in-person training. Neem hier contact met ons op.

Geven jullie ook offline trainingen?

Absoluut. Naast de online cursussen bieden we ook "offline trainingen" aan zoals de 10Hour First Responder Challenge en maatwerk trainingen aan. Dit doen we op onze eigen locatie òf in overleg in-house, op jullie eigen locatie. Neem hier contact met ons op.

“By failing to prepare, you are preparing to fail”

Benjamin Franklin

Ik doe mee!

Aanmelden


Onze missie 


Wees Voorbereid helpt je stap voor stap voor te bereiden voor noodsituaties, op basis van jarenlange ervaring waaronder de Special Forces van Defensie

Dat is wat ons uniek maakt, een compleet en bewezen, persoonlijke aanpak, ongeacht je aanvangsniveau. 

We hebben uiteindelijk maar één missie: Nederland & België beter voorbereiden op een noodsituatie thuis, onderweg, 

of op het werk en zorgen voor meer zelfredzaamheid en weerbaarheid