Urban Survival & Preparedness cursus

Volledig voorbereid zijn op elke noodsituatie, waardoor jij en je dierbaren met meer rust en zelfvertrouwen van het leven kunnen genieten?

Een unieke training in Nederland, gebaseerd op de principes van Special Forces.

Ja, ik wil dit!


Grab bag

Urban Survival & Preparedness cursus


Volledig voorbereid zijn op elke noodsituatie, waardoor jij en je dierbaren met meer rust van het leven kunnen genieten?

Een unieke training in Nederland, gebaseerd op de principes van Special Forces.

Oorlog in Europa en Midden Oosten.

Financiële recessie. Extreme inflatie.

Oplopende geopolitieke spanningen.

Klimaatverandering. 

Politieke en sociale onrust.

Machtsverschuivingen.

Oorlog in Europa en het Midden Oosten.

Financiële recessie. Extreme inflatie.

Oplopende geopolitieke spanningen.

Klimaatverandering. 

Politieke en sociale onrust.

Machtsverschuivingen.

"Het voorbereiden op een noodsituatie is niet het constant denken aan what if scenario's en leven in angst, het gaat erom dat je meer zelfvertrouwen en de rust hebt, omdat jij over de juiste kennis, mindset, skills en tools beschikt om op een juiste manier te reageren als dat nodig is."

cursus wees voorbereid

Water, zaklamp en een radio in huis. Je leest en hoort het momenteel weer in de media, "de Nederlander moet beter zijn voorbereid op een noodsituatie!". De laatste weken lijkt het alsof het bewustzijn terugkomt, dat het niet vanzelfsprekend is dat onze samenleving altijd veilig is en dat we altijd direct de beschikking hebben over onze primaire levensbehoeften. Een stroomstoring voor enkele dagen is bijvoorbeeld een realistisch scenario. De overheid kan burgers in zo'n situatie maar tot een bepaalde hoogte van hulp voorzien, met name in de eerste fase die wel dagen kan duren. Je bent dan grotendeels op jezelf aangewezen. 

Maar hoe bereid je jezelf en je dierbaren nu voor op het onverwachte? Hoe zorg je dat jij en je directe omgeving veilig blijven? Met alleen wat water, zaklamp en een radio komt je er namelijk niet (al is het een goed begin).

Als er een tijd is om jezelf en dierbaren voor te bereiden op deze snel veranderende wereld, dan is dat nu. Het gaat om het creëren van rust, zelfvertrouwen en piece of mind zodat je optimaal kunt genieten van het leven! Na deze praktijkdag heb je een bak aan kennis & vaardigheden opgedaan in de praktijk, waarmee je direct aan de slag kan.

De Urban Survival & Preparedness cursus, is gericht om voor te bereiden en te overleven in verstedelijkt gebied. Bij voorkeur in je eigen woning en in je eigen omgeving. Hier ben je bekend, heb je al jouw voorraden en dit geeft ook mentaal een enorme motivatie boost. Toch kan het voorkomen dat je niet thuis bent als het noodlot toeslaat, we gaan hier tijdens deze training uitvoerig op in wat je dan het beste kunt doen. 

cursus wees voorbereid

Water, zaklamp en een radio in huis. Je leest en hoort het momenteel weer in de media, "de Nederlander moet beter zijn voorbereid op een noodsituatie!". De laatste weken lijkt het alsof het bewustzijn terugkomt, dat het niet vanzelfsprekend is dat onze samenleving altijd veilig is en dat we altijd direct de beschikking hebben over onze primaire levensbehoeften. Een stroomstoring voor enkele dagen is bijvoorbeeld een realistisch scenario. 

De overheid kan burgers in zo'n situatie maar tot een bepaalde hoogte van hulp voorzien, met name in de eerste fase die wel dagen kan duren. Je bent dan grotendeels op jezelf aangewezen. 

Maar hoe bereid je jezelf en je dierbaren nu voor op het onverwachte? Hoe zorg je dat jij en je directe omgeving veilig blijven? Met alleen wat water, zaklamp en een radio komt je er namelijk niet (al is het een goed begin).

Als er een tijd is om jezelf en dierbaren voor te bereiden op deze snel veranderende wereld, dan is dat nu. Het gaat om het creëren van rust, zelfvertrouwen en piece of mind zodat je optimaal kunt genieten van het leven! Na deze praktijkdag heb je een bak aan kennis & vaardigheden opgedaan in de praktijk, waarmee je direct aan de slag kan.

De Urban Survival & Preparedness cursus, is gericht om voor te bereiden en te overleven in verstedelijkt gebied. Bij voorkeur in je eigen woning en in je eigen omgeving. Hier ben je bekend, heb je al jouw voorraden en dit geeft ook mentaal een enorme motivatie boost. Toch kan het voorkomen dat je niet thuis bent als het noodlot toeslaat, we gaan hier tijdens deze training uitvoerig op in wat je dan het beste kunt doen. 

cursus wees voorbereid
“Als het noodlot toeslaat, is de tijd om voor te bereiden voorbij” 

Wat gaan we deze dag precies doen?

We verzorgen deze dag met een team van experts, met specialisaties op o.a. de volgende gebieden: contra-terreur, (onopvallend) opereren in hoog risico gebieden, overlevingstechnieken (in verstedelijkt gebied), Escape & Evasion, communicatie en voormalig Special Forces medics. 


De kennis & vaardigheden die je deze dag leert zijn uniek, deze training is exclusief te volgen bij Wees Voorbereid!


Planning, Mindset & Voorbereiding

Hoe kunnen jij en je dierbaren goed voorbereid zijn op een noodsituatie? Hoe sla je water en voedsel en andere uitrusting op? Hoe bepaal je of je thuis blijft of moet evacueren? Hoe kom je weer veilig thuis als er onderweg iets gebeurd? Waarom is je mindset bepalend voor jouw veiligheid en die van je omgeving? Na het volgen van deze interactieve sessie, heb jij een persoonlijk plan en weet jij precies wat je nog moet ondernemen om te zorgen voor een optimale voorbereiding.

Noodpakket, Grabbag & Every Day Carry (EDC)

We gaan je bestaande noodpakket en/of eventuele grabbag (Bug Out Bag) verder verbeteren en geven je tips en advies over welke materialen we adviseren bij je te hebben. We laten verschillende Every Day Carry's (EDC) zien en we geven tips hoe je deze het beste kunt samenstellen en kan aanpassen aan je omgeving en de situatie. Verder gaan we jouw noodpakket en/of grabbag & EDC testen en hoe je deze kan toepassen tijdens een noodsituatie!

Navigatie & Oriëntatie

Hoe bepaal je een route zonder gebruik van GPS? Wat is GPS en hoe werkt dit eigenlijk? Hoe lees je een kaart en hoe werkt een kompas? Leer hier de basis met betrekking tot navigatie en oriëntatie. Hoe verplaats je te voet en met de auto als je geen toegang hebt tot moderne navigatie zoals Google Maps? Hoe kan je 's nachts oriënteren? We gaan je de principes uitleggen hoe je kunt verplaatsen zonder gezien te worden (Escape & Evasion) en hoe je dit kunt toepassen in de praktijk.

Noodcommunicatie

Communicatie is cruciaal. Welke soorten communicatie zijn er beschikbaar als het telefoon netwerk eruit ligt? Hoe maak je een communicatie plan? Van welke andere communicatie middelen kan je gebruik maken? Je leert het tijdens deze workshop. 

Workshop & Training vuur maken 

Het kunnen maken van vuur is een basis vaardigheid die veel mensen niet onder de knie hebben.In deze workshop krijg je precies uitgelegd hoe je vuur kunt maken, met name in verstedelijkt gebied. Uiteraard gaan we allemaal zelf leren vuur te maken.

Voedsel & Koken

In deze sessie leren we alles over voedsel opslaan en bereiden, in de verschillende fases tijdens een noodsituatie. We gaan ook werken met een noodrantsoen die je krijgt uitgereikt. Het kunnen koken (hier heb je vuur of een andere warmtebron voor nodig) is essentieel om inzetbaar te blijven!

Water & Water filteren

Een mens kan maximaal drie dagen zonder water. Water is cruciaal om te overleven en dus een van de grootste prioriteiten tijdens voor voorbereiding. Maar hoe sla je water het beste op? En als je door je water voorraad heen bent, hoe filter je dan water? We gaan dit uiteraard ook in de praktijk beoefenen en met verschillende waterfilters aan de slag.

Veiligheid

Zorgen voor Situational Awareness is belangrijk om uiteindelijk de juiste beslissingen te kunnen maken. Hoe zorg je dat jij en je dierbaren veilig blijven? Zowel thuis als onderweg? Hoe ga bijvoorbeeld om met een paniek situatie op straat? We vertellen je alles over de-escalatie en welke opties je hebt om jezelf te verdedigen als laatste optie.  

Praktijk scenario's

Al het geleerde op deze dag gaan we toepassen in een realistische praktijk scenario. Het scenario is uitdagend en voor iedereen geschikt. 

Ook leren we jou om te gaan met extreme stress en dit om te zetten naar kracht, speciale ademhalingstechnieken die we binnen de Special Forces hanteren om optimaal te presenteren onder druk en hoe je fysiek en mentaal fit blijft voor, tijdens en na een noodsituatie. 


Beschikbare data:

- Zaterdag 5 oktober 2024

Tijdelijke aanbieding!

Aanbieding

Urban Survival & Preparedness cursus

500-
347,-
Tijdelijke vroegboek korting!
 • Planning, Mindset & Voorbereiding
 • Noodpakket, Grabbag & Every Day Carry (EDC)
 • Navigatie & Oriëntatie
 • Noodcommunicatie 
 • Workshop & Training vuur maken
 • Voedsel & Koken
 • Water & Water filteren
 • Veiligheid
 • Levenslang toegang tot onze Wees Voorbereid Blueprint online cursus
 • Levenslang toegang tot de Wees Voorbereid online community
 • Betaling in termijnen mogelijk

Veelgestelde vragen

Ik heb mezelf opgegeven voor de cursus, en nu?

Je ontvangt uiterlijk 2 weken van te voren een email met de exacte locatie, tijden en wat je deze dag mee moet nemen. Verder krijg je zo direct toegang tot de Wees Voorbereid Blueprint online cursus!

Kan ik een refund krijgen?

Vanwege gemaakte kosten, kunnen we je geen refund geven. Wel gaan we natuurlijk samen kijken wanneer je een volgende Urban Survival & Emergency Preparedness cursus kan deelnemen. 

Hoe kan ik het online deel volgen?

Na aanmelding, krijg je naast de bevestiging ook toegang tot de Wees Voorbereid Blueprint en de Medical First Responder - Basic inline cursus. Je kan deze online cursus volgen op de smartphone, tablet of laptop, 24 uur per dag, op je eigen tempo.

Wie of wat is Wees Voorbereid?

Wees Voorbereid is opgericht om Nederland meer zelfredzaam en weerbaar te maken en proactief voor te bereiden op een noodsituatie, bijvoorbeeld een ramp of een crisis. Dit doen we door onze online modules, trainingen, blogs, downloads en een online community. Wees Voorbereid is opgericht door Derek de Vries.