Praktijktraining - Medical First Responder


Uit onderzoek blijkt dat de kans nagenoeg 100% is dat je één of meerdere keren in je leven wordt geconfronteerd met een levensbedreigende situatie van een bekende (dierbare, familie, et cetera) waarbij er direct medisch moet worden gehandeld. Op zo’n moment is het essentieel en letterlijk van levensbelang om te weten wat je moet doen, ook nog voordat hulpdiensten ter plaatse zijn. 

Met deze praktijktraining, inclusief certificaat, ben je goed voorbereid op de meestvoorkomende medische noodgevallen en leer je met zelfvertrouwen en daadkrachtig handelen.

Je krijgt ook toegang tot onze Medical First Responder online cursus en online community voor al je vragen.

Waar bestaat deze praktijk training uit?

Deze praktijk training sluit naadloos aan op de online Medical First Responder cursus. Alle onderwerpen die je online hebt opgedaan, gaan we tijdens deze training in de praktijk brengen in een vertrouwde leeromgeving, op een rustig tempo zodat je aan het einde van de training de basis volledig beheerst. 


We onderscheiden twee verschillende niveaus in de praktijk training: de Basic en de Advanced.


Tijdens de Basic praktijktraining gaan we ervoor zorgen dat jij het MARCH protocol volledig beheerst, dat je wordt gecertificeerd in volwassen reanimatie (AED/BLS) en je krijgt training in kinderreanimatie (PBLS/AED).


Tijdens de Advanced praktijktraining zullen we eerst een herhaling verzorgen van alle onderwerpen uit de Basic praktijk training. Hierna gaan we echt de diepte in met onderwerpen zoals "na het MARCH protocol" (PAWS), behandelen van botbreuken, verlengde zorg (Prolonged Casualty Care), tourniquet conversie, behandelen van brandwonden, remote medicine en nog meer.

Je krijgt verder een uitgebreide updates over de laatste lessons learned en ontwikkelingen op het gebied van Tactical Emergency Casualty Care (TECC) inclusief een aantal 'case studies'.

Verder zal er een masterclass in Airway worden verzorgd op deze dag, waarbij o.a. diverse methoden behandelen om de luchtweg vrij te houden (o.a. NPA & OPA). 


Twijfel je over welke praktijktraining je wil volgen?

Neem dan gerust contact op en we kijken samen wat de beste optie voor jou is. 


Beschikbare data:

Zaterdag 28 september 2024 - MFR Advanced Praktijktraining

Locatie: Landgoed Beukbergen (omgeving Utrecht)


Zaterdag 2 november 2024 - MFR Basic Praktijktraining

Locatie: Landgoed Beukbergen (omgeving Utrecht)


Let op: Er is maximaal plek voor 12 deelnemers per datum, dus er is beperkte beschikbaarheid!


Ik doe mee!


“Derek heeft ruim 16 jaar als leidinggevende, Special Forces (SF) medic en Medewerker Bijzondere Opdrachten bij Defensie gewerkt. Hij is hierbij meermaals uitgezonden geweest naar het buitenland. Als SF medic is hij opgeleid om een slachtoffer, of slachtoffers, voor langere tijd te stabiliseren en in leven te houden onder stress, met beperkte middelen en uitrusting, bij dag en nacht en tijdens moeilijke omstandigheden.  Hierna is hij jarenlang als Crisis & Security Consultant werkzaam geweest voor diverse multinationals & hulporganisaties (NGO’s) in binnen- en buitenland. Tegenwoordig deelt hij zijn opgedane kennis&vaardigheden, lessons learned en al zijn tips&tools om mensen beter voor te bereiden op noodsituaties zoals een incident of ramp. 
 • Je hebt nog nooit een medische training of opleiding gedaan. Leer alle essentiële informatie, in een overzichtelijke volgorde, op jouw eigen tempo, omdat je wil weten hoe je het leven kan redden van een dierbare als dat nodig mocht zijn. 
 • Ook als je al een medische opleiding of training hebt gedaan, in deze praktijk training leer je gegarandeerd nieuwe zaken die je een nóg betere First Responder maken en je basis kennis & vaardigheden worden weer op niveau gebracht. 
 • Als je je beter wilt voorbereiden, omdat je ambitie hebt om te solliciteren bij Defensie, de Nationale Politie of andere geüniformeerde beroepen. Je leert namelijk nieuwe, tactisch medische skills uit mijn eigen achtergrond, waardoor je een streepje voor hebt tijdens het selectieproces en de opleiding!
 • Als je veel reist en soms voor langere tijd in het buitenland verblijft, waar het medische zorgsysteem soms niet is zoals in Nederland of België en/of waar de veiligheidsrisico’s groter zijn
 • Je hebt de online Medical First Responder cursus gevolgd en wilt nu deze vaardigheden in de praktijk aanleren in een vertrouwde leeromgeving.

Tijdelijke aanbieding

MEEST GEKOZEN

Advanced - Praktijk

397,-
297,-
Eenmalig
 • Herhaling MARCH, volwassen- & kinderreanimatie (certificering AED/BLS op verzoek mogelijk).
 • Wat doe je ná het MARCH protocol? - Aan de hand van de afkorting PAWS leer je wat je moet doen nadat je hebt MARCH protocol hebt afgerond.
 • TECC - Laatste updates, lessons learned en ontwikkelingen op het gebied van Tactical Emergency Casualty Care (TECC) inclusief case studies. 
 • Basis medische zorg - Wat doe je bij andere, niet-levensbedreigende zaken zoals diarree, hoofdpijn en een kneuzing? Interactieve sessie waarin we het gaan hebben over niet direct-levensbedreigende zaken.
 • Brandwonden - leer alles over het behandelen van brandwonden.
 • Botbreuken - Hoe herken en hoe behandel je diverse soorten fracturen? 
 • Remote medicine -  Ben je veel outdoor, kampeer je veel of reis je regelmatig? Tijdens deze presentatie leer je waar je op moet letten als je meer afgelegen bent of wanneer je niet toegang hebt tot het medische zorgstelsel in Nederland.
 • Tourniquet conversie - Dit sluit ook aan op het onderwerp remote medicine, wat als je langer dan twee uur een tourniquet "in situ" hebt, oftewel is er een mogelijkheid om de tourniquet te vervangen en hoe dit je dit?
 • BONUS: Masterclass Airway-  We gaan de diepte in over Airway en leert alles over de luchtweg, om deze vrij te maken en vrij te houden. Je leert nieuwe materialen en methodes die je kunt toepassen om de luchtweg vrij te houden (o.a. NPA & OPA).
 • Inclusief lunch, onbeperkt koffie & thee.
 • Prachtige locatie in de omgeving van Utrecht.
 • Levenslang toegang tot de volledige online cursus én de online community voor al je vragen.
 • Betaling in termijnen mogelijk.

Basic - Praktijk

397,-

297,-
Eenmalig
 • Reanimatie & AED voor volwassenen (incl. officieel (AED/BLS) certificaat)- Hoe moet je reanimeren en een AED moet gebruiken bij volwassenen en wat doe je als iemand dreigt te stikken? 
 • Kinderreanimatie & AED (PBLS/AED) - Hoe voorkom je verstikking bij een kind? Hoe reanimeer je een kind of baby? Hoe pas je een AED toe bij een kind? Je leert het in deze module. 
 • Het MARCH protocol - Je leert in de praktijk hoe je het basis MARCH protocol kunt toepassen, een bewezen stappenplan, gebruikt door alle hulpdiensten en Defensie, om een slachtoffer te behandelen. 
 • Wat is een Individual First Aid Kit (IFAK)? Je leert in de praktijk werken met een IFAK (een medische tas) en hoe je alle artikelen uit een IFAK kunt toepassen, zoals een tourniquet. 
 • De perfecte herhalingstraining, mocht je al een medische training op het gebied van MARCH en reanimatie hebben gevolgd.
 • Inclusief lunch, onbeperkt koffie & thee.
 • Prachtige locatie in de omgeving van Utrecht.
 • Toegang tot de volledige online cursus én de online community voor al je vragen. 
 • Betaling in termijnen mogelijk.

Wat ga je onder andere leren in deze praktijk training? Kijk deze video!

Lees hier ervaringen van anderen

“Praktische en duidelijke informatie in een overzichtelijke cursus, gegeven door iemand met ruime relevante ervaring. De Medical First Responder cursus geeft een goede basis om levensreddend op te treden voordat ambulance diensten er zijn, ook in buitengebied. Voor mij als arts was een deel al bekend, maar het leren handelen met beperkte middelen in een andere omgeving dan een ziekenhuis is een waardevolle aanvulling op mijn 'skill set'. 

Lennart B.

“Super cursus, echt een aanrader voor iedereen, ongeacht welk niveau!"

Tim F.

“Informatieve, overzichtelijke en motiverende cursus, waarbij je gemakkelijk door de modules heen gaat. Duidelijke instructie / simulatie video's afgewisseld met uitleg door Derek in presentaties. Een must-do cursus!"

Thomas Y.

FAQ

Is deze cursus voor iedereen? 

Ja zeker, voor iedereen. Ook al heb je nog nooit een medische training of opleiding gedaan, ik begin in deze online cursus vanaf 0. Heb je wel een EHBO diploma, ben je verpleegkundige of arts, of heb je een andere medische opleiding of training genoten? Ik beloof je dat ook jij nieuwe zaken gaat leren in deze  praktijktraining. 

Krijg ik een certificaat voor deze training?

Voor het AED / BLS gedeelte (volwassen reanimatie) ontvang je het officiële reanimatie certifcaat die twee jaar geldig is. Je kunt je ook aanmelden als Burger Hulpverlener met dit certificaat. 

Kan Wees Voorbereid maatwerk leveren?

Voor bedrijven, instellingen en organisaties is het mogelijk dat wij aparte online cursussen samenstellen, dit is maatwerk. Daarnaast is er de mogelijkheid om de online cursus te combineren met "offline" in-person training. Neem hier contact met ons op.

Ik weet niet of ik de Basic of Advanced praktijktraining moet volgen?

Neem bij twijfel even contact met ons op en we kijken samen welke training het beste aansluit bij jouw niveau en wensen. 


Onze missie 


Wees Voorbereid helpt je stap voor stap voor te bereiden voor noodsituaties, op basis van jarenlange ervaring waaronder de Special Forces van Defensie

Dat is wat ons uniek maakt, een compleet en bewezen, persoonlijke aanpak, ongeacht je aanvangsniveau. 

We hebben uiteindelijk maar één missie: Nederland & België beter voorbereiden op een noodsituatie thuis, onderweg, 

of op het werk en zorgen voor meer zelfredzaamheid en weerbaarheid