Wat doe JIJ als iemand een hartstilstand heeft?

Volg een reanimatie cursus in IJburg, Amsterdam

Elk jaar krijgen in Nederland 15.000 mensen een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis, in de volksmond ook wel “hartstilstand” genoemd. Dit komt neer op 41 slachtoffers per dag.

Het zo snel mogelijk starten van reanimatie vergroot de overlevingskans van een slachtoffer enorm!

In Amsterdam duurt het gemiddeld 10 minuten voordat een ambulance ter plaatse is. Leer dus reanimeren en wat je moet doen totdat de hulpdiensten ter plaatse zijn.

Waarom een reanimatie cursus in IJburg?

Ontvang een officieel NRR certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je per mail een officieel certificaat. Deze is twee jaar geldig. Indien gewenst, kan je je hiermee aanmelden als burger hulp verlener. Je ontvangt dan een melding vanuit de 112 meldkamer, indien er in jouw omgeving iemand een circulatiestilstand heeft. Ook als je eerder een reanimatie cursus hebt gevolgd, zul je deze tijdens cursus nieuwe zaken leren en je kennis&vaardigheden weer op peil kunnen brengen.

100% vergoed bij aanvullende zorgverzekering

Er wordt voor de cursus een vergoeding gevraagd van 42,50 euro, dit is met name bedoelt om de kosten te dekken zoals de huur van de ruimte, huur materialen, het beheren van de website en administratie en overige kosten. Vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de reanimatie cursus volledig.

Extra aandacht voor drenkelingen

IJburg is een prachtige omgeving met veel water. Helaas schuilt hier ook een risico. Tijdens de cursus gaan we specifiek in op het herkennen en behandelen van een circulatiestilstand bij drenkelingen. 

Introductie kinderreanimatie

IJburg heeft een van de hoogste concentraties kinderen van Nederland. Het is goed om te weten wat je moet doen om een circulatiestilstand bij een kind/baby te voorkomen en wat je moet doen indien een kind/baby toch een circulatiestilstand heeft. We geven tijdens deze cursus een introductie.

Laagdrempelig en praktijkgericht

De cursus is laagdrempelig, in een vertrouwde (leer) omgeving. Voor IJburgers, door IJburgers. Naast theorie zullen we ook gaan oefenen met zogenaamde reanimatie-poppen en trainer AED's, alles onder professionele begeleiding. 

Ervaren en gecertificeerde trainer

De cursussen worden gegeven door Derek, hij is zeer ervaren en officieel gecertificeerd om de AED/BLS cursussen te mogen geven. 

JA, ik wil leren hoe ik een leven kan redden!

Cursus data en locatie

-Woensdag 27 september 2023 van 0900u tot 1200u

- Vrijdag 29 september 2023 van 0900u tot 1200u

- Vrijdag 13 oktober 2023 van 0900u tot 1200u 


Als je klikt op "aanmelden" krijg je, na betaling, een agenda te zien en kan je jouw voorkeursdatum selecteren. 

Hierna ontvang je per mail een bevestiging en sta je inschreven voor deze datum.

Locatie

Theater Vrijburcht, Jan Olphert Vaillantlaan 143, Amsterdam 

Tijd

Zie bij de beschikbare data hierboven, op welke tijden de cursus wordt gegeven

Doelgroep

De cursus is voor iedereen geschikt vanaf ca. 14 jaar

Kosten42,50 euro. Dit bedrag  is met name bedoelt om de kosten te dekken zoals de huur van de ruimte, huur materialen, het beheren van de website en administratie en overige kosten. Vrijwel alle aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de reanimatie cursus volledig. Klik hier voor meer informatie.

Inhoud van de cursus

Tijdens deze cursus leer je:

  • hoe je een circulatiestilstand herkent en wat je dan moet doen;
  • hoe je moet reanimeren: borstcompressies toe moet passen en mond-op-mond-beademing moet geven;
  • hoe je een AED (Automatische Externe Defibrillator) aansluit en bedient;
  • hoe je een slachtoffer dat wél (weer) ademt in de stabiele zijligging legt;
  • hoe je handelt bij een verslikking/verstikking;
  • hoe je drenkelingen moet behandelen

Ook als je eerder al een AED/BLS (reanimatie) cursus heb gevolgd, zal je tijdens deze cursus, naast het opfrissen van kennis & vaardigheden, ook weer nieuwe levensreddende vaardigheden aangeleerd krijgen. 

Tijdens deze reanimatie cursus geven we extra aandacht aan hoe om te gaan met drenkelingen, in verband met het vele water in IJburg. Verder geven we een  introductie in kinderreanimatie. Verder houden we te allen tijde rekening met eventuele deelnemers die eerder een reanimatie hebben meegemaakt. Na afloop van de cursus ontvangt je een officieel NRR certificaat per mail. Hiermee kan je je ook aanmelden als burger hulp verlener. Tijdens de cursus wordt uitgelegd hoe je je kan aanmelden, als je dit wil. 

LET OP: Het is alleen mogelijk deel te nemen, indien je je vooraf aanmeldt via deze website.

Over ons & contact

020reanimatie is een initiatief en samenwerking van enkele bewoners van Steigereiland in IJburg. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen op te leiden in reanimatie, op een laagdrempelige manier. 

Derek, ook een bewoner van Steigereiland, zal de reanimatie cursussen verzorgen. 

Bij vragen: 020reanimatie@gmail.com